Vi kan kontaktes døgnet rundt på 59 45 10 14

Borgerlig begravelse

Hvad er en borgerlig begravelse?

Som alternativ til den kirkelige begravelse findes den borgerlige begravelse.

Det er en ceremoni i form af en begravelse eller bisættelse, hvor der ikke deltager en præst eller anden religiøs leder.

En borgerlig begravelse vælges oftest af personer, som ikke har været medlem af folkekirken, eller som bare generelt har været mindre knyttet til kirken.

Hvor afholdes en borgerlig begravelse?

Der er ingen lovkrav til, hvor eller hvordan en borgerlig begravelse skal foregå. Ceremonien skal blot være sømmelig og ikke forstyrre den offentlige ro og orden. Vi hjælper gerne med at finde netop det sted, som respekterer og fuldbyrder afdødes og de pårørendes ønsker.

Ceremonien kan f.eks. afholdes i et kapel, der oftest ligger i nærheden af en kirkegård, et hospital eller et plejehjem.

I Odsherred råder Ørskov Begravelsesforretning over faciliteter til afholdelse af ceremonier i Odsherred Fælleskapel. Margrethe Kapellet i Holbæk kan også danne rammen om den borgerlige begravelse.

Ceremonien kan desuden afholdes i afdødes eget hjem, i en have eller i forskellige lokaliteter som forsamlings- og foreningshuse.

Endelig fungerer naturen også som en smuk kulisse for en mindeværdig afsked. Det åbne hav, strandkanten og udvalgte skove er bare nogle af mulighederne. Her rådgiver vi dig gerne og rekvirerer de nødvendige tilladelser.

Hvordan foregår en borgerlig begravelse?

Det er muligt selv at sammensætte forløbet af en borgerlig begravelse fra start til slut. Hvis man gerne vil have input eller forslag til taler, musiknumre/sange eller andet, så tilbyder vi al den hjælp, der ønskes.

Vi har i tidens løb arrangeret mange begravelser udenfor folkekirken og har derfor en del erfaring med at få sammensat en smuk og personlig afsked – også til dem, der ikke har været medlemmer af folkekirken.

Nogle læser digte op og viser billeder af afdøde. Andre vælger at holde en højtidelighed i stilhed. Alt arrangeres ud fra afdødes og pårørendes personlige ønsker.

Afskeden kan ikke gøres om, så det er vigtigt, at man overvejer, hvordan familie og venner bedst muligt får taget afsked.

Med en borgerlig begravelse, kan I få begravelsen, som I/afdøde har besluttet.